Wat is een VvE?

Wat is een VvE - vrouw op balkon

Wat is een Vereniging van Eigenaren?

Uitleg, doel en lidmaatschap

Als meerdere personen eigenaar zijn van één appartementencomplex, dan wordt er een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht. Op deze pagina lees je wat het is, wat het doel van de is, wat lidmaatschap inhoudt en nog veel meer.

Uitleg en doel

We zeiden het al: vaak wordt een VvE opgericht voor een appartementencomplex. Maar dit kan ook gebeuren voor de eigenaren van parkeergarages. Het hoofddoel van de is de behartiging van de gemeenschappelijke belangen van eigenaren. De vereniging is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke delen van het gebouw en de grond die bij het gebouw hoort.

Uitleg en doel VvE

Lidmaatschap

Door het kopen van een appartement krijg je zogeheten ‘appartementsrecht’. Dit geeft jou als eigenaar het gebruiksrecht voor het privégedeelte. Daarnaast ben je mede-eigenaar van de gemeenschappelijke delen in het pand. Denk aan trappenhuizen en het dak. Door dit mede-eigenaarschap ben je van rechtswege lid van de VvE. Het is niet mogelijk om het lidmaatschap op te zeggen, tenzij je de woning verkoopt.

VvE lidmaatschap

Gemeenschappelijke delen

De VvE gaat over de gemeenschappelijke delen van een appartementencomplex. In de praktijk is de VvE verantwoordelijk voor:
– Het casco van het gebouw; denk aan de draagconstructie, het dak, de gevel en de ramen;
– Gemeenschappelijke leidingen en installaties, zoals gas, water, licht, bel- en liftinstallaties;
– Gemeenschappelijke ruimten zoals entrees, galerijen en tuinen.

Gemeenschappelijke delen VvE

Bekijk onze video

Deze video geeft een goed beeld van wat een VvE doet. En wat wij als  Beheerder voor je kunnen betekenen. Neem daarnaast een kijkje op de site van VvE Belang voor nog veel meer informatie.

Meer informatie?

Wij helpen je graag verder!

Neem contact met ons op

Zoeken op de website