Heb je een vraag of wil je meer informatie ontvangen? Dan ben je hier goed. We hebben de vragen die wij het meeste krijgen handig voor je op een rij gezet. Klik op de vraag en het antwoord verschijnt. Staat je vraag er niet bij? Neem dan een kijkje op onze kennisbank of neem gerust contact met ons op.
Als eigenaar van een woning kun je op verschillende manieren een reparatieverzoek doen.
Heb je in de woning een QR-code?
Het melden werkt zo:
Is er nog iets anders stuk? Maak dan een nieuwe melding. Dat is de snelste manier voor ons om uw melding in behandeling te nemen.
QR codes algemene ruimte
Is er iets stuk in de algemene ruimte, zoals een lamp of de lift? Dan kunt u dit ook via een QR-code doorgeven aan VvE Diensten. Deze QR-codes hangen we in uw woongebouw. De codes zijn gekoppeld aan het gebouw, zo weten we direct waar iets stuk is.
Heb je geen QR-code? Dan kan je hier een reparatieverzoek indienen. Je komt via deze link bij het reparatieformulier op onze website.
Heeft u een spoedmelding? Bel ons dan direct via 088-0023230. We zijn 24/7 bereikbaar voor noodsituaties.
Voor het klein dagelijks onderhoud hebben wij van de meeste VvE’s een mandaat tot 750 euro exclusief btw. Gaat de reparatie meer kosten, dan is er eerst een besluit nodig van het bestuur van de VvE. Voor het klein dagelijks onderhoud hebben de meeste VvE besturen een mandaat van 3000 euro inclusief btw. Verwacht je dat een reparatie meer gaat kosten? Dan is er eerst een besluit nodig van de Algemene Ledenvergadering van de VvE
Huur je een woning bij de Alliantie?
Dan kun je voor reparatieverzoeken bij de klantenservice van de Alliantie terecht.
De inloggegevens zijn terug te vinden in de mail die je enkele dagen na de overdracht van de woning hebt ontvangen. In het geval dat wij geen e-mailadres hebben gekregen van de notaris, zijn de gegevens alleen per brief toegestuurd naar het huisadres. Ben je alleen het wachtwoord kwijt of vergeten? Vraag deze dan opnieuw aan via het webportaal van uw VvE. Weet je (ook) de gebruikersnaam niet meer? Stuur dan een mailtje naar onze klantenservice. We helpen je graag!
Wij bieden nieuwe eigenaren als welkomstgeschenk op onze kosten een eerste naamplaatje aan. Tot drie maanden nadat je eigenaar bent geworden, kun je gebruik maken van dit aanbod. Klik hier om een mail te sturen naar onze klantenservice met een vermelding van de naam van de VvE, het adres en de gewenste tenaamstelling.
Wijzigingen of nieuwe naamplaatjes zijn voor eigen rekening. We delen graag onze standaard leveranciers per regio, zodat het gemakkelijk is om hetzelfde naamplaatje weer te bestellen. Bij twijfel, neem gerust contact met ons op.
De kosten bedragen circa € 20,- per naamplaatje.
Alle informatie over de ledenvergaderingen van de VvE is te vinden op het webportaal van de VvE. Hier vind je de meest actuele gepubliceerde vergaderstukken, agendapunten, de locatie en het tijdstip van de vergadering.
Als de VvE bijdrage wijzigt, dan is dat het gevolg van een besluit door de algemene ledenvergadering van de VvE. Dat besluit is door de bij de vergadering aanwezige eigenaren genomen. Informatie over het genomen besluit vind je terug in de notulen van de algemene ledenvergadering op het webportaal van de VvE.
VvE-bijdrage
De VvE behartigt, zoals je weet, de gemeenschappelijke belangen van de appartementseigenaren en beheert de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex. Een eigenaar van een appartement betaalt (meestal maandelijks) een VvE-bijdrage om gemeenschappelijke uitgaven te betalen, zoals de opstalverzekering van het gebouw en bijv. de schoonmaak en verlichting van de gezamenlijke ruimten.
Ook wordt van de VvE-bijdrage het groot onderhoud betaald, bijvoorbeeld de vernieuwing van het dak of het schilderwerk. Omdat deze kosten niet elk jaar voorkomen, wordt hiervoor een reservefonds gevormd.
Verplicht reserveren
Iedere VvE is wettelijk verplicht voor het gebouw een reservefonds te hebben. VvE’s moeten jaarlijks een minimumbedrag sparen voor groot onderhoud door storting in het VvE reservefonds, gebaseerd op een (duurzaam)meerjarenonderhoudsplan óf 0,5% van de herbouwwaarde. Omdat iedere appartementseigenaar vanuit de VvE-bijdrage bijdraagt aan het reservefonds, heeft hij ook recht op zijn aandeel in het reservefonds. Het aandeel in het reservefonds van de VvE is afhankelijk van het breukdeel in de VvE. Dit breukdeel kun je vinden in het eigenarenportaal, de splitsingsakte of het splitsingsreglement.
Wist je dat een appartement dat jouw eigendom is en waarin je zelf woont, kwalificeert als jouw eigen woning (box 1) maar dat jouw aandeel in het reservefonds opgenomen wordt bij jouw spaargelden en beleggingsvermogen (box 3)?
De appartementseigenaren moeten hun aandeel in het reservefonds van de VvE als bezitting in box 3 (overige bezittingen) opnemen. Jij bent daarover, als jouw totale box 3-vermogen boven een bepaalde grens komt, inkomstenbelasting verschuldigd. Je geeft niet het totale reservefonds op, maar slechts jouw aandeel daarin.
Vrijstelling in box 3?
Bepaalde belangenorganisaties pleiten al jaren voor een regeling waarin het aandeel in het reservefonds valt in box 1. Het aandeel in het vermogen van de VvE hoort immers thuis bij de eigen woning. Zij vinden de regeling onrechtvaardig, want het aandeel in het reservefonds is niet meer van de eigenaars. Bij verkoop van het appartement kunnen ze het niet terugkrijgen. In het verleden heeft het kabinet echter aangegeven geen onrechtvaardigheid te zien, want andere eigenaren van een eigen woning leggen zelf ook reserves aan voor toekomstig onderhoud. Daarom acht zij een vrijstelling niet nodig.